Hoe verwijder je snel bloed uit je kleren, of het nu een verse of een opgedroogde vlek is

Vind de beste manier om vervelende vlekken te verwijderen uit jeans, blouses en andere kledingstukken.

Of het nu van een verwonding komt of van je menstruatie, alle kleding – witte blouses, blauwe jeans, zonnejurken en zelfs lingerie – vraagt om dezelfde reinigingsaanpak. Voordat u bloedvlekken gaat verwijderen, controleert u eerst de wasvoorschriften op uw kleding om er zeker van te zijn dat het bleekmiddel de stof niet verkleurt of ruïneert. Gebruik altijd de verzorgingsinstructies als leidraad en het bleken van wol, zijde, mohair, leer, spandex en niet-kleurechte kleuren wordt nooit aanbevolen.

Hoewel u misschien nieuwsgierig bent naar zelfgemaakte schoonmaakmiddelen, zoals azijn, zuiveringszout of tandpasta, als u vlekken wilt verwijderen, zegt Forte dat het beter is om beproefde schoonmaakmiddelen te gebruiken die keer op keer werken en om altijd de gebruiks- en doseringsaanwijzingen op het etiket van het product te volgen. Deze kunnen vaak veranderen als productformules worden bijgewerkt of verbeterd.

Hoe krijg ik vers bloed uit kleding?

Net als de meeste andere vlekken, is een bloed vlek verwijderen het makkelijkst als het vers is. Zodra u bloed op uw kleding ziet, gaat u naar het medicijnkastje en het washok om de benodigdheden te verzamelen en vervolgens gaat u aan de slag met de volgende stappen:

  1. Laat de vlek zo snel mogelijk in koud water weken. Als de vlek super vers is, zet hem dan onder koud stromend water en probeer zo veel mogelijk van het verse bloed eruit te spoelen.
  2. Spons de vlek in met waterstofperoxide of wrijf de vlek in met een stuk zeep en schrob met de hand in koud water.
  3. Breng een voorbehandelingsmiddel voor de was aan of wrijf het in met een enzymhoudend vloeibaar wasmiddel, en was de resterende vlek in warm water met een bleekmiddel dat geschikt is voor textiel, totdat de vlek verdwenen is.
  4. Stop het kledingstuk niet in de droger totdat de vlek helemaal weg is.

Hoe verwijder je opgedroogd bloed uit kleding

Het feit dat je hebt gewacht met het verwijderen van een bloedvlek, betekent niet dat alle hoop is verloren. Je hebt alleen wat geduld en een vlekkenverwijderaar voor zwaar werk nodig. Volg deze stappen:

  1. Week het kledingstuk van tevoren in een mengsel van koud water en wasmiddel of een vlekverwijderend product.
  2. Behandel de vlekken voor of wrijf ze in met een stuk zeep en was het kledingstuk met bleekmiddel dat geschikt is voor textiel.
  3. Als dit niet werkt, herhaalt u de bovenstaande voorbehandelingsstap gedurende een langere periode of mengt u 1 qt water met 1 theelepel wasmiddel en 1 theelepel ammonia en laat u het kledingstuk in de oplossing weken (dit kan enkele uren duren, afhankelijk van de ernst van de vlek). Behandel het kledingstuk vervolgens voor en was het opnieuw.

Leave a Comment