Enkele tips om uw keuken altijd schoner te houden

1. Minimaliseer wat er te zien is

In de meeste keukens is aanrechtruimte een schaars goed, dus behandel het ook als zodanig. De snelste manier om rommel op uw aanrecht te verminderen is door erop aan te dringen dat alles op het aanrecht wekelijks zijn plaats verdient. Als u een klein apparaat niet elke week gebruikt, verplaats het dan van uw aanrecht naar de kast.

keukenbladen

2. Zet voedsel op de juiste manier weg

Sommige huishoudelijke plaagdieren zoals motten komen uw huis binnen door zich te verstoppen in voedselverpakkingen zoals cornflakes dozen of zakken graan. Ander ongedierte, zoals fruitvliegjes, worden aangetrokken door voedsel dat op uw aanrecht blijft liggen. Om uw keuken schoner te houden, kunt u droge waren overbrengen in luchtdichte voorraaddozen en de verpakking weggooien. Zet voedsel meteen na de maaltijd of na een snack weg en bewaar producten in de koelkast in plaats van op het aanrecht.

3. Opruimen voor het boodschappen doen

Als u er nog geen gewoonte van maakt, leer dan een weekmenu te plannen zodat u niet meer koopt dan u nodig hebt. Controleer vervolgens de inhoud van uw koelkast, vriezer en voorraadkast voordat u naar de winkel gaat. Zijn er creatieve manieren om te gebruiken wat je al in huis hebt? Als u toch bezig bent, ruim dan ook de schappen en groentelades op en gooi voedsel waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken weg.

4. Een gemakkelijke manier om uw keuken schoner te houden, is door dingen na gebruik te ontvetten

De belangrijkste bron van vuil in de meeste keukens is keukenvet, dat ongedierte aantrekt, stof verzamelt en vreselijk ruikt. Om je keuken schoner te houden, zet je een sprayflacon gevuld met water en een paar druppels vloeibare afwasmiddel onder het aanrecht. Voeg een paar druppels etherische olie toe voor de geur als je wilt. Gebruik het om uw kookplaat en magnetron na gebruik te ontvetten.

5. Veeg aanrechten voor en na

Dat aanrechten er schoon uitzien, wil niet zeggen dat ze dat ook zijn. Wie heeft niet de gewoonte om boodschappentassen, de post van de dag of zijn handtas op het aanrecht te zetten? Die dingen zien er misschien niet vies uit, maar ze brengen een enorme hoeveelheid bacteriën over op uw aanrecht. Maak er dus een gewoonte van om voor en na het koken die zelfgemaakte spray op het aanrecht te gebruiken, of houd een bakje met zelfgemaakte ontsmettingsdoekjes bij de hand om het snel te kunnen doen.

6. Verschoon uw linnengoed

Een stinkende vaatdoek kan uw hele keuken doen stinken. Dat geldt ook voor vochtige theedoeken waar schimmel op groeit. Als familieleden de gootsteen gebruiken om hun handen te wassen, hang dan een aparte handdoek op voor hun gebruik. Verschoon vervolgens al uw keukenlinnen minstens één keer per dag.

Routine voor vloerreiniging

7. Zorg voor een grondreinigingsroutine

Veel keukens hebben openslaande deuren naar het terras, de achtertuin of de tuin. Sommige hebben ook openslaande deuren naar de garage. Hoe meer deuren er in de keuken komen, hoe meer vuil er in de keuken terechtkomt. En dan zijn er ook nog de gemorste etensresten en kruimels om mee af te rekenen. Om de keuken schoner te houden, moet u de vloer dagelijks stofzuigen of vegen en ten minste een keer per week vuil en gemorste vloeistoffen opvegen.

Leave a Comment